пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

Інформація про проведення «Тижденя безпеки дитини»

На виковання наказу №282 від 04.10.17р.«Про організацію та проведення Тижня безпеки дитини» в дошкільних навчальних закладах по відділу освіти Добропільської міської ради в ДНЗ№12 «Дзвіночок» (завідувач Рябчук М.М.) було заплановано та проведено низку заходів. В усіх вікових групах пройшли цікаві заняття з теми : «Увага!Незнайомці» (Кириченко Н.Г. старша група); «Небезпечні тварини» (Капустіна Н.В. середня група); «Дитина на вулицях міста» (Горбань Н.П. молодша група). Художні твори ,яскраві ілюстрації, плакати ,добірка мультфільмів сприяли тому ,щоб малята усвідомили правила поведінки в екстримальних ситуаціях. Всі набуті знання закріпили під час дидактичних ігор: «Свої-чужі», «Небезпечні речі для малечі!», «Пожежний щит» і  дослідів «Свічечко, гори» (Горбань О.Г. молодша група).
       Діти старшої групи відвідали пожежну частину, де їх більш детально познайомили з необхідною і дуже небезпечною працею пожежників. Малюки приміряли шоломи і уявили себе справжніми пожежниками. Під час бесіди з інспектором пожежної охорони дітлахи усвідомили ,як треба поводитись з незнайомими вибуховими знаряддями.
       Старша медична сестра Ганнич А.О. провела змістовну бесіду з батьками вихованців: «Отруєння  грибами і їх профілактика». Лекція « Поведінка під час екстремальних та надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру» закінчилися діловою грою « Мої дії в надзвичайних  ситуаціях».
На загальних зборах  колективу завідувач Рябчук М.М. виступила з лекцією «Загальні відомості про надзвичайні ситуації», зокрема наголосила на наслідках надзвичайних ситуацій та їх попередженні.
       А спортивна розвага  «Ми  здолаємо всі перешкоди» ,продемонструвала злагодженість дій дітей та батьків,вміння використовувати набуті знання.
      Масу задоволення ,емоцій ,гарного настрою отримали діти і батьки під час дійства-розваги «Фестиваль талантів нашого городу».
          За допомогою яскравих костюмів малеча перевтілилась  в «живих» овочів ,які в піснях та танцях відзначили важливість  їх споживання .А Опудало Городнє (вихователь Мосейчук К.М.), всім  відомий «морквотренер» , розучив з дітьми морквовправи – фітнес - аеробіку і пригостив овочевим міксом.
      Виставка «Як прийшла біда у дім ,набирайте -101!» показала, що діти знають номери екстрених служб,вміють правильно вести діалог ,розрізняють і називають призначення обладнання пожежного щита. На практиці закріпили евакуацію дітей під час надзвичайних ситуацій.
     Таким чином , «Тиждень безпеки дитини» в закладі пройшов плідно та цікаво.

Завідувач ДНЗ№12 «Дзвіночок» М.М.Рябчук








Немає коментарів:

Дописати коментар

11 жовтня в дитячому садочку "Дзвіночок" пройшла виставка малюнків та естафета до Дня Захисника України. Діти різних вікових гру...