середу, 11 жовтня 2017 р.

Складові професійної майстерності музичного керівника як засіб стимулювання до інноваційної освітянської діяльності

 Згідно плану роботи методичного кабінету відділу освіти Добропільської міської ради в дошкільному навчальному закладі №12 «Дзвіночок» м.Білицьке (завідувач Рябчук М.М.) пройшло засідання методичного об’єднання музичних керівників ДНЗ м. Добропілля за темою «Складові професійної майстерності музичного керівника як засіб стимулювання до інноваційної освітянської діяльності». 
     Керівник МО Капаєва Т.М. (музичний керівник ДНЗ №6) проаналізувала роботу методичного об’єднання за минулий навчальний рік та визначила пріоритетні напрямки роботи педагогів в новому 2017-2018 н.р. Не менш актуальну тему «Дитиноцентризм - як підґрунтя розвитку дошкільної освіти» висвітлила в своїй доповіді методист методичного кабінету Героєва В.І. Музичні керівники Солопова Н.О. (ДНЗ №36) та Деньгуб С.В. (ДНЗ №22) зупинилися на вимогах законодавчих та нормативних документів з питань музичного виховання, зокрема оновленого Базового компоненту дошкільної освіти та програм «Українське дошкілля» і «Впевнений старт». 
     На високому методичному рівні пройшло заняття «Подорож до осіннього лісу» в старшій групі (музичний керівник ДНЗ№12 Чирва О.Я. та вихователь Кириченко Н.Г.). Педагоги застосували безліч методів та прийомів, щоб донести до малюків звуки музики, які дарує природа (шелест сухого листя, шум дощу, гуркіт грому тощо). Свої відчуття під час спостережень в навколишньому середовищі діти із захватом відтворювали на дитячих музичних інструментах. 
    Не залишилися байдужими педагоги міста від перегляду «Фестивалю талантів нашого городу» (свято врожаю). Дітлахи в яскравих костюмах овочів танцювали, жартували, співали, розповідаючи про смакові та корисні якості кожного з них. А «Опудало» (головний пан на городі) покорив всіх присутніх своїм гумором, піснями та завзятими танцями. Вихователь Мосейчук К.М. дуже відповідально поставилась до створення цього образу (сучасний костюм, металеві прикраси, дзвінкий голос, жарти). Не тільки діти, а й дорослі не зводили очей з неперевершеного «Пана». Фестиваль вдався на славу!
      Підводячи підсумки методист МК Героєва В.І. визначила, що головною метою роботи музичного керівника має бути удосконалення знань про сучасні технології розвитку у дітей музикальності, музичних і творчих здібностей та шляхи формування музичного смаку, елементарних уявлень про музичну культуру, щоб підняття суспільний рейтинг музичних керівників ДНЗ.



Немає коментарів:

Дописати коментар

11 жовтня в дитячому садочку "Дзвіночок" пройшла виставка малюнків та естафета до Дня Захисника України. Діти різних вікових гру...